Kosten en vergoedingen

Psychologische en psychotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket (m.u.v. het verplichte eigen risico). Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is er een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist nodig.

In mijn praktijk heb ik in 2016 geen contracten met de verzekeraars afgesloten. De factuur wordt rechtstreeks naar je toegestuurd om deze vervolgens bij de eigen zorgverzekeraar te declareren.

Afhankelijk van de eigen zorgverzekeraar/polis, wordt de behandeling volledig dan wel gedeeltelijk vergoed. Een restitutiepolis geeft volledige vergoeding van de therapie en tevens keuzevrijheid van behandelaar. Een naturapolis geeft meestal recht op een gedeeltelijke vergoeding, variërend van 60 tot 80 procent. Het is raadzaam om dit vooraf na te vragen bij de zorgverzekeraar.
Mochten er nog meer vragen zijn over de vergoeding, bel me dan gerust.

Behandelsessies zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar/verwijzer zijn uiteraard ook mogelijk. Tariefbepaling is dan in overleg. In sommige situaties zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.
Een afspraak afzeggen of verzetten kan kosteloos tot 24 uur van tevoren. Daarna wordt het afgesproken tarief in rekening gebracht.